Den gode dovenskab

Her kommer lidt filosofisk efter en lørdag nat i byen.

Jeg prøver:

Nogle gange knokler jeg løs for at gøre gode ting. Redde Verden og sådan noget.

Men i ny og næ bliver jeg træt. Det er især om morgenen i weekenden. Så sover jeg lidt længere. Jeg dovner.

Og se: Min dovenskab er ond. For mens jeg lige vender mig en ekstra gang dør nogle af alle de mennesker, jeg skulle have været ude for at redde (husk det er kun et eksempel).

Derfor har jeg og mine to hjernehalvdele nu fundet en (teoretisk) løsning på problemet.

Hvis jeg nu i stedet for at skulle gøre gode ting, beslutter mig for at jeg skal gøre onde ting. For eksempel at dræbe alle mennesker på Jorden. Så når jeg dovner søndag morgen, vil det jo være positiv dovenskab. Mennesker overlever fordi jeg ikke tager mig sammen og får gjort noget. Så kan jeg pludselig pjække og slappe af med Verdens bedste samvittighed.

Published by Chresten Ibsen

43-årig far til 4. Gift med Maija, bor i Brabrand. Lagermand hos Stark RDC i Årslev. stifter af og mangeårig formand for foreningen Fair Bidragssats, Medlem af Brabrand-Årslev fællesråd. Tidl. selvstændig kommunikationsrådgiver i chib pressebureau (2011 - 2018), tidl. jurymedlem i højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig, journalist, livredder, finanskritiker, aktivist og idealist. foredrags- og oplægsholder. Stoiker. Tidl. formand for landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl. (from 2007): 31 years-old just-married danish guy with the thoughts of saving the world slipping out of my hands. I´ll pass it on to my children instead and just do my job - PR & communications - for a large venue presenting modern dance in DK. This is my daily life as it is - no filter. My motto is: Open, honest and preferred up-front honesty.

4 replies on “Den gode dovenskab”

 1. 18. marts 2007 kl. 09:00 .

  SuperBrugsen er lun på Nissan-grund
  Af Bent Christensen,
  tlf. 7532 0600 – bch@jv.dk
  SDR. OMME: SuperBrugsen i Sdr. Omme har kun et butiksareal på 679 kvadratmeter, et lille lager og for lidt udenomsplads. Derfor er forretningen interesseret i den nu tomme Nissan-grund, efter at det er kommet frem, at Claus Lützhøft ikke kan genopbygge sin nedbrændte bilforretning i Sdr. Omme.

  – Det er jo sjældent, at der bliver sÃ¥ stor en grund ledig midt i byen, siger formand for SuperBrugsen i Sdr. Omme, Niels Erik Nielsen.

  Da SuperBrugsen bor til leje hos Coop Ejendomme, har man henvendt sig her med opfordring til, at Coop bygger nyt i Sdr. Omme, som den lokale brugs kan leje sig ind i. SuperBrugsen giver i øjeblikket 800.000 kroner i årlig husleje.

Comments are closed.