Til Jer med sprog

Et spørgsmål:

Hvad hedder en person, som tror han er hypokonder, men som i virkeligheden ikke er det?!?

 (spørgsmålet er jeg selv blevet stillet fra Steffen, som min kone Maija skriver opgave med på antropoloigi-studiet. De skriver netop om hypokondri).

Published by Chresten Ibsen

43-årig far til 4. Gift med Maija, bor i Brabrand. Lagermand hos Stark RDC i Årslev. stifter af og mangeårig formand for foreningen Fair Bidragssats, Medlem af Brabrand-Årslev fællesråd. Tidl. selvstændig kommunikationsrådgiver i chib pressebureau (2011 - 2018), tidl. jurymedlem i højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig, journalist, livredder, finanskritiker, aktivist og idealist. foredrags- og oplægsholder. Stoiker. Tidl. formand for landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl. (from 2007): 31 years-old just-married danish guy with the thoughts of saving the world slipping out of my hands. I´ll pass it on to my children instead and just do my job - PR & communications - for a large venue presenting modern dance in DK. This is my daily life as it is - no filter. My motto is: Open, honest and preferred up-front honesty.

4 replies on “Til Jer med sprog”

 1. Der er et par stykker, som har kigget måbende på mig, når jeg har spurgt og svaret:
  Syg! Personen er syg. For er han i virkeligheden ikke hypokonder, må det jo være fordi han fejler noget.

  En anden situation opstod, da Maija forklarede mig, at hypokondri faktisk er en diagnose.

  Mit svar var: Det må da være en joke! For så er de jo syge, selv om de ikke er det.

  Og her kommer sidste led af den totale forvirring:

  En del af behandlingen af hypokondri består i at anerkende hypokonderens sygdom.
  Det fører mig frem til det optimale sygdomsforløb samt behandling:

  H (hypokonder): Jeg er syg.
  B (behandler): Nej, det er du ikke.
  H: Jo jeg er.
  B: Ja. Det er du faktisk.
  H: Nej. Det er jeg egentlig ikke.
  B: Næ. Det er du ikke.

Comments are closed.