Den udemokratiske Aarhus-model

Socialdemokraterne i Aarhus har fået sig en vane. Eller nærmere en uvane. Det hele startede da Nicolai Wammen var borgmester. Lige op til valget skiftede borgmesteren hest (trak sig fra posten for at stille op som kandidat til Folketinget) og overlod borgmesterposten til den knapt så kendte kulturrådmand og partifælle, Jacob Bundsgaard. Med borgmesterposten stod Bundsgaard stærkt i kommunalvalgkampen og vandt atter bormesterposten til sit parti. Han er i dag borgmester, men spørgsmålet er, hvor længe. Og spørgsmålet er, om Socialdemokraterne i Aarhus benytter samme valg-strategi som de har haft succes med tidligere: Nemlig at videregive borgmesterkæden helt udemokratisk til den kandidat, som de ønsker positioneret som det nye borgmesterhåb i smilets by. Metoden er ikke omfattet af regler, så de må sådan set gerne gøre det. Men hvis det sker igen i 2013 er det i mine øjne ved at være på tide med en regulering af reglerne for overdragelse af borgmesterposten.

Published by Chresten Ibsen

43-årig far til 4. Gift med Maija, bor i Brabrand. Lagermand hos Stark RDC i Årslev. stifter af og mangeårig formand for foreningen Fair Bidragssats, Medlem af Brabrand-Årslev fællesråd. Tidl. selvstændig kommunikationsrådgiver i chib pressebureau (2011 - 2018), tidl. jurymedlem i højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig, journalist, livredder, finanskritiker, aktivist og idealist. foredrags- og oplægsholder. Stoiker. Tidl. formand for landsbyrådet for Sdr. Omme og Bøvl. (from 2007): 31 years-old just-married danish guy with the thoughts of saving the world slipping out of my hands. I´ll pass it on to my children instead and just do my job - PR & communications - for a large venue presenting modern dance in DK. This is my daily life as it is - no filter. My motto is: Open, honest and preferred up-front honesty.